KoLabs – 1 november

KoLabs – 1 november

Sonar Soundlab en Spektrum slaan de handen in elkaar voor een eerste editie van KoLabs.

Kolabs staat in het teken van experiment en entertainment door experimentele triallabs tijdens de middag en elektronische én dansbare dj’s/performances in de avond.

| DAYLABS 15h – 19h
— Explore different labs w/
Sonar Soundlab art project
Synthesizer & homerecording
Dj-cursus: basics + scratch
& Spektrum – House of Arts & Games
Graffitiworkshop
Live Zeefdruk

| NIGHTLABS 20h
— Experimental electronics & dj’s w/
MIDMA
Vinylla Ice
H M B R
Jan & Beest
And many more!

| EXTRA’S
CoffeeCorner en boardgames door Brainfreeze Coffee & Comics + KoLabs burgers door Pom De Tair
+ eigen-o-zo-wijze merchandising

| FREE ENTRANCE

HINT! Schaf die dag een personalized lidkaart aan van Sonar en Spektrum (KoLabs lidkaart) en geniet van kortingen en andere voordelen!

P U I N T U I N

PUINTUIN
‘Romkocsma’ (Hongaars) doet wellicht geen belletje rinkelen. Maar misschien doet
het Engelse woord ‘Ruinpub’ dat wel!
De Ruinbars of Ruinpubs zijn wereldberoemd in Boedapest. Vervallen binnentuinen in de Hongaarse hoofdstad, vandaar het woord ‘ruin’, worden omgetoverd tot feeërieke hotspots. Ze zijn ontzettend populair bij de toeristen en lokale bevolking.
Deze zomer hoef je niet percé naar daar te trekken om kennis te maken met de ruinbar. Kom naar de PUINTUIN. Je kan ze aantreffen in de binnentuin van Jeugdhuis Den Eglantier! Onze vrijwilligers hebben alleszins hun beste beentje voorgezet om de binnentuin van Den Eglantier in te richten en er de gezelligste plaats van het Waasland te maken.

Wat kan je vinden in PUINTUIN?

Een groene oase met gezellige rommel in de lucht, visuals, planten, sfeerverlichting, geupcyclede meubels en amusement met o.a. film op den hof, open barbecue, thema-avonden, muziek en allerlei klanken van Bar SONAR, een leuke zomerbar met gekoele dranken…

PUINTUIN is elke avond open van maandag tot en met zondag.

Warmste Week: Support your local refugees

Studenten van Odisee Campus Waas organiseren samen met jeugdcentrum Den Eglantier, Sonar Soundlab, Fair Local en Spektrum een benefietactie + party voor Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas.

Tussen 19u en 22u30 is er een benefietavond waarop vluchtelingen persoonlijke en vaak aangrijpende verhalen vertellen over zaken die ze meegemaakt hebben. Verder zijn er nog exotische hapjes, een breakdance-initiatie, een akoestisch optreden,…

Vanaf 22u30 transformeert de benefietavond in Drop Beats Not Bombs, een party met lokaal aanstormend talent achter de draaitafels. Ideaal dus om het einde van de examens te komen vieren en tegelijkertijd VLOS te steunen.

Den Eglantier steunt de Springplank

Afgelopen zaterdag ging een afvaardiging van den Eglantier op bezoek bij de Springplank.

In augustus stapten Patrick en Sofie de dodentocht ten voordele van de Springplank, er werd een cheque overhandigd van 650€.

Naar jaarlijkse gewoonte zamelt den Eglantier tijdens de kerstperiode kerstpakjes in voor jongeren die het moeilijk hebben. Deze werden eveneens overhandigd aan de Springplank.

Onze dank aan al degene die deze initiatieven gesteund en ondersteund hebben!

DSC00439