Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BEELDATELIER analoge fotografie

11 juli 2022 @ 19:30 - 21:30

€10

Durf jij wel eens experimenteren met een analoge camera? Altijd al je eigen foto’s willen leren ontwikkelen in een donkere kamer? Zin om je eigen fotoreeks te maken en te exposeren? Deze zomer gaan we samen door het hele proces. In een reeks van vijf workshops leert Jeroen Albertijn je de basics van analoge fotografie en ontwikkeling in onze DOKA. We eindigen met het creëren van onze eigen foto expo in de PUINTUIN. Ervaring is geen must, goesting om te fotograferen wel!

Hieronder kan je de verschillende momenten zien waarop we zullen samen komen. Zin om mee te doen? Zorg dan dat je deze momenten zeker vrij houdt. De inschrijvingslink vind je onderaan de pagina.

 

Maandag 11 juli (19u30 – 21u)

Startmoment

Tijdens het startmoment leren we elkaar kennen en gaan we op zoek naar een interessant thema om rond te werken. Heb je ervaring met het schieten van analoge beelden? Breng gerust eigen werk of inspirerende voorbeelden mee.

Workshops op woensdag 13 en donderdag 14 juli (19u30 – 21u30)

Tips & tricks rond analoge fotografie

Dezelfde week gaan we van start met de workshops rond analoge fotografie. Jeroen leert ons de basics rond compositie, belichting, beeldtaal,… Ook het technische aspect rond de bediening van je camera komt aan bod. Heb je al voldoende kennis en wil je meteen fotograferen? Dan kan je deze workshops overslaan.

Zelf aan de slag met fotograferen

Vanaf dan krijg je een maand de tijd om zelf te gaan fotograferen! Je werkt rond het thema dat we samen kozen tijdens het startmoment en experimenteert met het creëren van je eigen beeldtaal in je foto’s.

Workshops op vrijdag 12 augustus (vanaf 19u) en zaterdag 13 augustus (vanaf 14u)

Je eigen foto’s leren ontwikkelen

Tijdens dit weekend kruipen we in de DOKA om onze eigen foto’s te ontwikkelen. Samen doorlopen we het proces van A tot Z en kijken we of je tevreden bent met het resultaat. Heb je toch nog niet het gewenste resultaat bereikt? De week erna heb je nog tijd om meer foto’s te maken en te ontwikkelen.

Voorbereiding expo op vrijdag 26 augustus (19u30 – 21u30)

Dit is de deadline om al je foto’s klaar te hebben. Samen met een jonge curator zullen we foto’s selecteren om te tonen op onze eigen expositie.

Expo opbouwen op zaterdag 27 augustus (hele dag)

Dit weekend staat volledig in het teken van onze foto-expo! We bouwen samen de expo op en integreren alle werken in de ruimte.

Opening foto-expo op zondag 28 augustus (14u – 20u)

Zondag is de feestelijke opening van onze eigen foto expo in de PUINTUIN.

Gegevens

Datum:
11 juli 2022
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€10
https://forms.gle/ybhPd4p4aAigNCPR7

Organisator

JC Den Eglantier

Locatie

JC Den Eglantier
Apostelstraat 13
Sint-Niklaas, 9100 België
+ Google Maps