We willen meer dingen doen voor jullie & jongeren van Sint-Niklaas. We willen dé hotspot of creatieve hub zijn waar ieder zijn ei kwijt kan als het gaat over muziek, kunst maken, dingen organiseren. We willen een plaats zijn waar jongeren zich thuisvoelen. Den Eglantier wordt als het ware een community. Wat is dat? Een plaats, in dit geval voor jongeren, die zelf bepaalt wat er gebeurt, zelf initiatief neemt, handen uit de mouw steekt zodat andere jongeren zich thuisvoelen.

We vallen met de deur in huis! We hebben jou hiervoor nodig om mee aan het roer te komen staan. Niet zomaar voor een vergadering, maar door mee het nieuwe Jongerenplatform op te richten. #GeneratieAanZ

Wat doet da spel? Het jongerenplatform beslist wat er kan en mag binnen Den Eglantier. Dit jong dynamisch team krijgt via het jongerenplatform zeggenschap wat we gaan doen de komende maanden én jaren.

Het jongerenplatform wil een nieuwe wending geven over het reilen en zeilen binnen ons mooie Jeugdcentrum. Het jongerenplatform zal op regelmatige basis samenzitten om verschillende uitdagingen aan te gaan. Die uitdagingen zijn:

  • Aantrekkelijk aanbod organiseren (zoals activiteiten en (grote) evenementen, maar ook aanschaffen van materialen) voor alle jongeren van de stad;
  • Andere jongeren betrekken in de organisatie door hen positief te informeren over onze werking;
  • Bloeiende chillplek inrichten;
  • Aan de slag gaan rond thema’s zoals ontmoeting stimuleren, creatieve trajecten opstarten voor dj’s, jonge kunstenaars;
  • Doordacht beslissen nemen omtrent financiële middelen samen met de Raad van Bestuur;
  • Het jeugdhuis praktisch draaiende te houden;
  • Of heb je een hart voor andere jongeren die het moeilijker hebben? – Dan betrekken we jou graag mee!

Het jongerenplatform is bij uitstek het belangrijkste orgaan (raad, werkgroep, overlegplatform), dat weldra opgestart wordt in Den Eglantier. Alles wat zichtbaar gebeurt, daar worden jullie baas van. Het jeugdhuis is jouw keet, is jouw huis of plaats… organisatie waar jij samen met andere jongeren beslist wat er zal gebeuren.

Je legt de bakstenen voor de toekomst! En de toekomst oogt mooi met de veranderingen die staan te gebeuren. We staan nota bene voor de grootste veranderingen van de afgelopen 30 jaar. Jullie mening, grote of kleine ideeën, is voor ons van onschatbare waarde. Jullie bepalen zelf waar je aan de slag wil gaan. Alles kan en mag!