Missie
vzw Jeugdcentrum Den Eglantier is het jeugdhuis gelegen op het Sint-Nicolaasplein te Sint-Niklaas.
We zijn een plaats waar jongeren sociale contacten kunnen leggen en kunnen netwerken. Tijdens de week bieden wij middag-instuiven aan waar jongeren, tussen 12u en 14u, in een aangename sfeer kunnen samenzijn. Deze jongeren kunnen zonder verdere verplichtingen hun middagmaal nuttigen. Ook tijdens andere momenten kan er samen met de aanwezige tapper(s) en de enthousiaste beroepskrachten in dialoog getreden worden. Tijdens de dialoog hebben we oor naar de problemen, opmerkingen en ideeën van alle jongeren. We luisteren en helpen hen graag op weg a.d.h.v. de waarden en normen die het jeugdcentrum eigen zijn.

 

Structuur
Het jeugdhuis bestaat uit verscheidene werkgroepen die de continue werking garanderen.

Tappers
De tappers verzorgen de bar tijdens de openingsmomenten. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het klaarzetten en gezellig maken van het jeugdhuis voor hun barshift en voor de opruim als hun shift erop zit.

DJ’s
Ben je een dj of wil je dj worden, dan hoor je thuis in deze werkgroep. Naast draaien op onze fuiven, je skills ontwikkelen door workshops en ontmoetingen met andere dj’s, organiseert deze werkgroep ook eigen fuiven.

Orgi
Orgi staat in voor het organiseren van de activiteiten en alles wat hierbij komt kijken. Dit kan gaan van een optreden of fuif tot het organiseren van een karaoke, quiz of daguitstap. De gekste ideeën zijn mogelijk.

Deco
Deco staat in voor de decoratie van het jeugdhuis in de ruime zin van het woord. Zij creëren een romantische sfeer tijdens Valentijn, maar doen ook grotere projecten zoals het heraanleggen van de tuin, het organiseren van een graffitiworkshop…

Financieel comité
Het financieel comité houdt de financiële toestand gezond.

Staf
De staf houdt op regelmatige basis functioneringsgesprekken met de beroepskrachten en brengt een evaluatie uit aan de Raad van Bestuur.

Technisch comité
Het technisch comité houdt zich bezig met de optimalisatie en onderhoud van de infrastructuur.

Comité F.
Het comité F. staat in voor het organiseren van de laatste 100 dagen.

Villa Pace
Villa Pace staat in voor de organisatie van Villa Pace podia op het Sint-Nicolaasplein en in de Eglantier.

C-Team
Het C-team is als het ware de lijm tussen alle werkgroepen. Zij zorgen voor volledige coördinatie binnen het jeugdhuis en zijn tevens het aanspreekpunt voor jongeren.

 

Raad van Bestuur / Algemene vergadering
De Raad van Bestuur & algemene vergadering bekommeren zich om de werking van het jeugdcentrum op beleidsmatig vlak. Hun functie bestaat erin om op beleidsniveau het jeugdcentrum te sturen. Zij komen 1 keer per maand samen om het huidige beleid te evalueren en bij te sturen. Voor de dagelijkse werking wordt de Raad van Bestuur opgedeeld in het dagelijkse bestuur en het C-team.

Voorzitter: De Beul Wim

Ondervoorzitter: Piessens Tom

Secretaris: Van Belleghem Benjy

Penningmeester: Heyndrickx Stefan

 

Administratief medewerker – Adriaenssens Anne
De administratief medewerker staat in voor de uitvoering van allerhande administratieve taken zoals de ledenadministratie, stockopmaak, facturatie en het bijhouden van het kasboek. Ze staat ook in voor het bijhouden van de voorraad en het doorgeven van de bestellingen.

 

Project medewerker – Thierens Roel
De projectmedewerker heeft de leiding over het artistieke project Sonar.

 

Verder wordt het jeugdhuis ondersteunt door beroepskrachten van JOS.

 

Kern

 

Geef een reactie